‘Puntenstraf voor ADO Den Haag’

Een forse tegenvaller voor ADO Den Haag. De club krijgt zo goed als zeker drie punten in mindering. Daarmee moet de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie die positief al weer opgeven. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

ADO Den Haag degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. De club is het seizoen 2021-2022 begonnen met twee overwinning. Zo werden zowel Jong Ajax (2-0) als FC Volendam (1-3) aan de kant gezet. En dat was een behoorlijke opsteker voor de mannen van Ruud Brood. In die wedstrijden liet ‘nieuweling’  Thomas Verheydt bij zijn ADO Den Haag zien een enorm wapen te zijn.

Aanleiding van de puntenstraf is dat ADO Den Haag haar begroting nog altijd niet sluitend heeft. ADO Den Haag kreeg eerder al ruim acht weken respijt maar de licentiecommissie van de KNVB is nu onverbiddelijk. Er is op basis van de huidige inkomsten- en uitkomsten een substantieel tekort. Daarmee dreigt opnieuw een seizoen waar aan het einde van het jaar geld tekort is.

ADO Den Haag heeft nu opnieuw acht weken gekregen om de begroting op orde te krijgen. Zo niet, dan volgen er nieuwe sancties. Ook hier zou het gaan om een puntenstraf. Wanneer het daarna opnieuw niet lukt dan wordt de licentie ingetrokken. Zo ver willen de betrokken het niet laten komen. De Chinese investeerders van United Vansen proberen de club al lange tijd te verkopen.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. ADO Den Haag Online: ‘Puntenstraf voor ADO Den Haag’ | ADO Den Haag Nieuws
  2. Voetbalnieuws Site: ‘Puntenstraf voor ADO Den Haag’ | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.