Puzzelwerk voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard maakte de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling door. Komend seizoen zou het wel eens een stuk lastiger kunnen worden. De selectie van Sjors Ultee is bijzonder smal. Ondertussen lijken Zian Flemming en Sebastian Polter nog te hopen op een transfer. Polter lijkt al snel te vertrekken.

Van Flemming was al langer bekend dat hij hoopt op een buitenlands avontuur. Inmiddels klopten Nottingham Forest en Empoli ook al aan in Sittard. Vooralsnog zit Fortuna Sittard met haar vraagprijs te hoog. Een transfer van Polter is dichterbij. De ervaren Duitse aanvaller lijkt weer naar eigen land terug te keren. VfL Bochum is zeer concreet. Polter is al in gesprek met de Duitse promovendus Bochum over zijn persoonlijke voorwaarden. Voor Fortuna Sittard betekent het sportief een aderlating, maar financieel een opsteker. De Duitse aanvaller geldt als de best betaalde speler van Fortuna Sittard ooit. Hij verdient 500.000 euro per jaar. Wel worden er 9 goals en 5 assists weggestreept.

Fortuna Sittard hoopt stilletjes nog op de terugkeer van de Belgische back Mickaël Tirpan. De rechtsback maakte als huurling grote indruk en voelt wel iets voor een terugkeer. Veel is afhankelijk van zijn Turkse broodheer Kasimpasa. Fortuna Sittard hoopt daarnaast op de komst van de transfervrije Deroy Duarte. De 23-jarige middenvelder liep deze zomer uit zijn contract bij Sparta Rotterdam. Zijn komst is slechts een kwestie van tijd.

Er is voor Fortuna Sittard nog veel werk aan de winkel. Anders lijkt er mogelijk sprake van een lang seizoen in de strijd om degradatie.