Quenten Martinus gaat voor derde Japanse club

Quenten Martinus blijft voorlopig actief aan de andere kant van de wereld. De 29-jarige buitenspeler verruilt namelijk de ene Japanse club voor de ander. Martinus trekt van Urawa Red Diamonds naar Vegalta Sendai.

De achtvoudig international van Curacao kent een wonderlijke loopbaan. Martinus speelde jarenlang in de opleiding van SC Heerenveen. In Friesland maakte hij ook zijn debuut in de Eredivisie. Na een half jaar op huurbasis bij Sparta trok de buitenspeler acht jaar geleden naar de Hongaarse topclub Ferencvárosi TC. Enkelen maanden later vertrok hij weer uit Hongarije om te gaan spelen bij FC Emmen.

Ook in Emmen bleef Martinus niet lang. Na één seizoen in de Eerste Divisie werd het Roemeense FC Botosani zijn volgende werkgever. Hier maakte hij zoveel indruk dat de Japanse topclub Yokohama F. Marinos hem na twee jaar contracteerde. In januari 2018 was Urawa Red Diamonds bereid om een transfersom voor de aanvaller te betalen. Met Vegalta Sendai volgt nu zijn derde J-League club.

Bij Vegalta Sendai treft Martinus ook Isaac Cuenca. De Spaanse aanvaller werd in het verleden een half jaar door Ajax gehuurd van FC Barcelona. De inmiddels 29-jarige aanvaller speelt sinds 2018 in Japan.

https://twitter.com/Gio2chat_world/status/1347156533516316676

Daarmee zijn er komend seizoen twee landgenoten actief in de Japanse J-League. Naast Martinus is ook Calvin Jong-A-Pin al jaren actief in Japan. Hij komt sinds 2017 uit voor Yokohama FC. Eerder was de oud-back van FC Volendam, SC Heerenveen en Vitesse actief voor Shimizu S-Pulse