Quincy Promes levert Ajax 9 miljoen euro op

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Ajax ontvangt deze transferperiode 500.000 euro van Spartak Moskou. Dat is de huursom die de Russische topclub aan Ajax betaalt om tot het einde van het seizoen gebruik te mogen maken van Quincy Promes.

De transfer van de Oranje international naar Moskou is nagenoeg in kannen en kruiken. De 29-jarige aanvaller zal aanvankelijk door Spartak Moskou worden gehuurd om in de zomer vervolgens definitief de overstap te maken. Spartak Moskou heeft een verplichte optie tot koop van 9 miljoen euro. Ook zal het tijdens de huurperiode al het salaris van Promes overnemen.

Ajax kocht Quincy Promes in de zomer van 2019 voor circa 16 miljoen euro van Sevilla. In de Johan Cruijff ArenA maakte de 47-voudig international een grote indruk. Promes behoorde tot de beste spelers over het afgelopen seizoen. Dit seizoen is het allemaal een stuk minder. Ook vanwege ontwikkelingen in zijn privé sfeer.

In Moskou zijn ze Quincy Promes echter niet vergeten. Tussen 2014 en 2018 speelde Promes al bij Spartak Moskou en daar maakte hij een grote indruk. Hij werd er ook verkozen tot de beste speler van de Russische competitie. Spartak Moskou stelt hem nu een jaarsalaris van 3.5 miljoen euro in het vooruitzicht.

Quincy Promes wordt de tweede Nederlandse speler die deze transferperiode de overstap maakt naar Moskou. Eerder verruilde Jorrit Hendrix al PSV voor Spartak Moskou. Daarnaast hebben de Russen ook nog Guus Til onder contract staan. De middenvelder is dit seizoen echter verhuurd aan het Duitse Freiburg. Ook in Duitsland komt de voormalig speler van AZ niet aan voetballen toe.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Quincy Promes levert Ajax 9 miljoen euro op | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.