Remko Pasveer op weg naar Ajax

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Amsterdam. Ajax wil namelijk Remko Pasveer aan haar selectie toevoegen. De 37-jarige keeper heeft een aflopende verbintenis bij Vitesse en kan derhalve transfervrij de overstap maken naar de Johan Cruijff ArenA. Zo meldt onder andere Voetbal International.

Ajax heeft dringend behoefte aan een extra doelman. André Onana is nog wel even geschorst en de jaren bij Maarten Stekelenburg (38) beginnen te tellen. Voor de ontwikkeling van Kjell Scherpen is het juist beter om elders speeltijd te gaan opdoen. Het betekent dat Ajax is uitgekomen in Arnhem.

In de Gelredome maakt Pasveer een fantastisch seizoen door. Vitesse haalde de bekerfinale en staat op dit moment vierde in de Eredivisie. Het leek dan ook voor de hand te liggen dat Pasveer zijn loopbaan in Arnhem zou afsluiten. Er was echter niet gerekend op een verrassende overgang naar Ajax.

Gisteren werd duidelijk dat Pasveer een contractaanbod van Vitesse naast zich neer had gelegd. Dat heeft alles te maken dat de keeper zowel sportief als financieel een aanbod heeft gekregen dat hij niet kan weigeren.

Het is nog onbekend wie Vitesse op het oog heeft als vervanger. Eerder werd het gelinkt aan Lars Unnerstall. De Duitse doelman koos eerder echter al voor de overstap van PSV naar FC Twente.