Roda JC stuurt Cambuur met nederlaag terug naar Friesland

Een spaarzame nederlaag voor SC Cambuur. De trotste koploper van de Keuken Kampioen Divisie ging vandaag met 2-0 kopje onder in Limburg. Roda JC beet van zich af en liet zien waarom het aan het einde van het seizoen zal deelnemen aan de playoffs om promotie.

Tot deze speeldag verloor SC Cambuur pas drie duels. Daar kwam vandaag een vierde nederlaag was. Roda JC wist op eigen veld met 2-0 te winnen. De Limburgse goals werden netjes over beide helften verdeeld. Na een half uur spelen opende Erik Falkenburg in het Parkstad Limburg Stadion de score. De Duitse smaakmaker Patrick Pflücke bepaalde tien minuten voor tijd met zijn twaalfde goal van het seizoen de stand op 2-0.

Toch was het duel nog niet gespeeld. Door een goal van wie anders dan Robert Mühren werd het toch nog spannend. Met nog vijf minuten te gaan had Cambuur nog uitzicht op een resultaat. Aan alle onzekerheid werd door Niek Vossebelt echter snel een einde gemaakt. Na 89 minuten spelen bepaalde hij de eindstand op 3-1. Wat rest voor Cambuur is een lange busreis terug naar Friesland. Toch hoeft Cambuur absoluut niet te wanhopen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie heeft nog altijd een ruime voorsprong op de nummer drie. Het verschil met Almere City is acht punten.

Overigens werd Roda JC-middenvelder Benjamin Bouchouari voorafgaand aan het duel in het zonnetje gezet. De negentienjarige middenvelder is verkozen als grootste talent van de derde periode.

Seizoen Excelsior gaat als nachtkaars uit

Eerder op de dag verloor nummer tien Excelsior definitief het zicht op de playoffs. De Kralingers verloren op eigen veld met maar liefst 0-3 van Helmond Sport. Dean van der Sluys zette Excelsior na een uur spelen op voorsprong. Vlak voor het einde van het duel scoorde Helmond Sport nog twee keer. Thomassen en Van Keilegom tekende voor de goals. Daarbij is de tweede overwinning voor Helmond Sport een feit. Het is voor het eerst sinds 2018 (!) dat Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie twee duels op rij wist te winnen.