Roda JC ziet nog een grootverdiener vertrekken

Roda JC kan na Roland Alberg mogelijk binnenkort nog een grootverdiener uitzwaaien. De Belgische aanvaller Jordy Croux behoort vandaag namelijk niet tot de wedstrijdselectie. Volgens Roda JC is hij bezig om een transfer af te ronden.

Croux kwam dit seizoen in 16 van de 17 duels in actie. In de laatste twee speelrondes voor de korte winterbreak was hij basiskracht in het elftal van Jurgen Streppel. De 26-jarige buitenspeler kwam dit seizoen drie keer tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie. De Belgische aanvaller heeft in Kerkrade een aflopend contract. Croux kwam in de zomer van 2019 transfervrij over van Willem II. Eerder speelde hij in Nederland voor MVV. In België speelde hij voor Genk en Leuven.

Met een vertrek van Croux in deze transferperiode houdt Roda JC mogelijk nog een kleine transfersom over. Het zal in ieder geval besparen op de salariskosten. Dat deed het eerder ook al met Roland Alberg. De clubtopscorer werd tot het einde van het seizoen verhuurd aan het Indiase Hyderabad FC. Roda JC wil de selectie graag nog versterken met een verdediger. Daarnaast kijkt het nog naar een buitenkansje voor de aanval.

Het is onbekend wat de volgende bestemming van Croux gaat worden. Zijn toekomst zou niet in Nederland of België liggen.