RTV Oost: PEC Zwolle wil duo Langeler – Groenendijk

Art Langeler moet de nieuwe trainer worden van PEC Zwolle. Het is de droomkandidaat om John Stegeman op te volgen. Naast Langeler is volgens RTV Oost ook Alfons Groenendijk in beeld. Groenendijk zou in Zwolle als assistent-trainer van Langeler aan de slag moeten gaan.

Het zou niet voor de eerste keer zijn dat Langeler in Zwolle werkzaam is. De vijftigjarige Langeler werkte er in de jeugd. Tussen 2010 en 2013 had hij de leiding over het eerste elftal van de Blauwvingers. Daarna trok hij naar Eindhoven om in de jeugdopleiding van PSV te werken. Sinds 2016 werkt hij in verschillende functies bij de KNVB. Sinds 2018 is hij in Zeist de directeur voetbalontwikkeling.

De grote vraag is nu of de KNVB wil meewerken aan een voortijdig vertrek van Langeler. Het zou daarom ook mogelijk een optie zijn om Groenendijk als hoofdtrainer het seizoen af te laten maken. Komende zomer zou de 56-jarige Groenendijk dan assistent van Langeler worden. Groenendijk zit al enkele maanden zonder club. Hij was voor het laatst actief bij Al Wahda uit de Emiraten. Als trainer was hij in Nederland werkzaam bij Willem II, FC Den Bosch, Jong Ajax Excelsior en ADO Den Haag

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: RTV Oost: PEC Zwolle wil duo Langeler – Groenendijk | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.