SC Cambuur nu zeker van promotie naar Eredivisie

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Gisteren was SC Cambuur al officieus zeker van promotie. Vandaag is dat ook officieel. Almere City ging vandaag keihard onderuit tegen Go Ahead Eagles. Hierdoor is Cambuur zeker van één van de twee bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2021-2022 komt SC Cambuur dus zeker uit in de Eredivisie. Een podium dat de club van trainer Henk de Jong in 2016 heeft verlaten. SC Cambuur is dit seizoen ongenaakbaar in de Keuken Kampioen Divisie. De club stevent af op de titel. De voorsprong op nummer twee De Graafschap is twaalf punten.  Daarnaast scoorde het dit seizoen al 100 keer. Topscorer Robert Mühren scoorde dit seizoen al 34 keer.

Go Ahead Eagles deelde vandaag een gevoelige tik uit aan Almere City. De ambitieuze club uit Flevoland ging met 3-0 naar huis. De defensie van Go Ahead Eagles stond als een huis. Berden, Beukema en Hendriks tekenden in Deventer voor de treffers. Nummer vijf Go Ahead Eagles is nummer vier Almere City nu op twee punten genaderd. Ook nummer drie NAC Breda is binnen handbereik. Het zijn ook de clubs die in de playoffs gaan uitmaken wie eventueel een derde promotieticket kan bemachtigen.

https://twitter.com/SCCambuurLwd/status/1383511518046609420