SC Heerenveen bijna rond met vijfde nieuweling

Credit: kikaberenactie.nl

SC Heerenveen is vooralsnog het meest actief op de winterse transfermarkt. De teller komt na vandaag op vijf nieuwelingen te staan. Er is namelijk een linksback onderweg naar Friesland.

Rami Kaib gaat namelijk het Zweedse IF Elfsborg verruilen voor Friesland. Kaib is een voormalig jeugdinternational van Zweden. De 23-jarige Kaib is inzetbaar als linksback. Het idee is dat hij in het Abe Lenstra Stadion de concurrent moet aangaan met Lucas Woudenberg. Kaib had bij Elfsborg nog een contract tot eind volgend jaar. SC Heerenveen betaalt dus een kleine transfersom. De verwachting is dat Kaib op korte termijn een meerjarig contract gaat tekenen.

Eerder contracteerde SC Heerenveen al Siem de Jong (FC Cincinnati), Ariël Harush (Nitra), Tibor Halilovic (HNK Rijeka) en Syb van Ottele (NEC). Hier tegenover staat een nieuwe verhuur van Runar Espejord. De Noorse aanvaller gaat vrijwel zeker opnieuw op huurbasis naar zijn oude club Tromsø IL. Daarnaast hoopt SC Heerenveen deze transferperiode nog afscheid te nemen van Andreas Skovgaard. De Deense verdediger speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij het Zweedse Örebro SK.