SC Heerenveen heeft beet: Harush nieuwe keeper

SC Heerenveen heeft eindelijk een nieuwe doelman gevonden. Ariël Harush keert namelijk terug naar de Eredivisie. De Israëlische doelman tekende in Friesland een contract tot het einde van het seizoen.

Vorig seizoen stond Haruish nog onder de lat bij Sparta Rotterdam. De 20-voudig international liet zijn contract daar echter voortijdig ontbinden. Na een kortstondig avontuur in Slowakije keert hij nu dus weer terug in Nederland. Eerder speelde de 32-jarige Harush in eigen land voor Beitar Jeruzalem, Maccabi Netanya, Hapoel Tel Aviv en Hapoel Beer Sheva. Daarnaast speelde hij voor het Cypriotische Anorthosis Famagusta.

SC Heerenveen was al geruime tijd op zoek naar een Eredivisie waardige backup van de 31-jarige Erwin Mulder. De club werd gelinkt met een groot aantal clubs uit binnen- en buitenland. Tot een akkoord kwam het echter niet. Zo trok Per Kristian Bratveit uiteindelijk naar FC Groningen.

Technisch manager Gerry Hamstra: “Iedereen weet dat we op zoek waren naar een extra doelman. Die hebben we met Ariel gevonden. Een ervaren keeper, die bovendien bekend is met de Nederlandse speelstijl en al jaren international is van zijn land. Als Ariel medisch wordt goedgekeurd, sluit hij begin volgende week aan bij de selectie.”