SC Heerenveen heeft Halilovic dan eindelijk beet

SC Heerenveen heeft zich dan eindelijk versterkt met Tibor Halilovic. De 25-jarige middenvelder was al eerder dichtbij een overgang maar raakte toen zwaar geblesseerd. Inmiddels is Halilovic volledig hersteld. In Friesland lag een contract klaar tot de zomer van 2024.

Net als veel andere Kroatische talenten speelde Halilovic in de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb. Via Lokomotiva Zagreb en het Poolse Wisla Kraków kwam hij terecht bij HNK Rijeka.

Bij die club maakte hij grote indruk. Zo won hij vorig seizoen de beker. Dit seizoen voorkwam Rijeka met Halilovic in de basis dat AZ Europees zou overwinteren. Rijeka won op eigen veld met 2-1 en liet AZ verbouwereerd achter.

Halilovic hoopt nu zijn kunsten in de Eredivisie te laten zien. In de wandelgangen wordt gezegd dat SC Heerenveen met deze transfer al anticipeert op een zomers vertrek van Joey Veerman.

Technisch manager Gerry Hamstra: “Met Tibor halen we een echte winnaar in huis, iemand die er ook meteen kan staan. Hij heeft in Kroatië en ook in Polen al veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Tibor is een energieke speler die op meerdere posities uit de voeten kan en ons meer opties geeft.”