SC Heerenveen kondigt komst Van Ottele aan

SC Heerenveen heeft zoals verwacht Syb van Ottele per direct overgenomen van NEC. De achttienjarige verdediger brak dit seizoen door in de Keuken Kampioen Divisie. Na negen duels bij NEC trekt hij echter al weer naar de Eredivisie.

In het begin van het seizoen was Van Ottele nog invaller. Vlak voor de korte winterstop pakte hij echter zijn kans als centrale verdediger. Van Ottele maakte indruk en was voor veel clubs uitermate interessant. De jeugdinternational liep deze zomer namelijk uit zijn contract in Nijmegen.

SC Heerenveen was er al de kippen bij om Van Ottele voor langere tijd vast te leggen. Na een akkoord over een zomerse overgang ging SC Heerenveen in gesprek met NEC over een directe transfer. Van Ottele levert NEC nu nog een bescheiden transfersom op. De verdediger tekende in Friesland een contract tot 2024.

Technisch manager Gerry Hamstra: “Syb stond al een tijdje bij ons op de radar. Hij is een talentvolle, moderne en veelzijdige verdediger die ook goed aan de bal is. We zien in hem iemand die zich bij ons verder kan ontwikkelen en uit kan groeien tot een vaste waarde. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

SC Heerenveen maakte vandaag ook bekend dat jeugdspeler Tim ten Voorde (17)  voor drie jaar is vastgelegd. De linksbenige middenvelder komt dit seizoen uit voor SC Heerenveen onder 19.