SC Heerenveen laat Van Bergen uit voorzorg al buiten selectie

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Mitchell van Bergen lijkt de volgende landgenoot te worden die in de Championship actief zal zijn. SC Heerenveen en Middlesbrough naderen een akkoord over een transfersom. Daarmee lijkt Van Bergen zijn transfer te pakken te hebben.

Volgens de Leeuwarder Courant is de kans groot dat Van Bergen al zijn laatste wedstrijd voor SC Heerenveen heeft gespeeld. Uit voorzorg wordt hij komend weekend al buiten de selectie gelaten. Het betekent dat Van Bergen dit weekend niet in het Abe Lenstra Stadion speelt tegen RKC Waalwijk. SC Heerenveen neemt het zaterdag om 18.45 uur op tegen RKC.

De pas 21-jarige Van Bergen kan in het Noorden van Engeland een meerjarig contract ondertekenen. De voormalig speler van Vitesse speelt sinds 2018 in Friesland. Hij kwam tot 91 competitieduels en 16 goals.

Van Bergen zal niet de eerste Nederlander in de selectie van Middlesbrough zijn. Verdediger Anfernee Dijksteel staat ook al bij Boro onder contract. Bij een eventuele transfer van Van Bergen zal het aantal landgenoten in de Championship op 14 uitkomen.

In de Championship zijn onder andere onze landgenoten Kenny Tete, Terence Kongolo (beide Fulham), Tahith Chong (Birmingham City), Sepp van den Berg (Preston North End) actief.