SC Heerenveen stunt op transfermarkt en trekt Schone aan

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Lasse Schone vervolgt zijn loopbaan bij zijn eerste Nederlandse club. De Deens international heeft namelijk een contract tot het einde van het seizoen getekend bij SC Heerenveen.

De 34-jarige Schone liet eerder zijn contract bij het Italiaanse Genua ontbinden. Nadat hij in 2019 de overstap maakte van Ajax naar de Italiaanse havenstad raakte hij al snel op een zijspoor. Voor het huidige seizoen werd hij niet eens voor de Serie A ingeschreven. Voor alle partijen was het dan ook de juiste oplossing om zijn contract te ontbinden. Het betekent wel dat Schone nog wedstrijdritme zal missen.

Na het ontbinden van zijn contract hield Schone zijn conditie op peil bij Ajax. De Belgische topclub Club Brugge klopte nog aan. Een deal klapte echter. Dat had alles te maken met het feit dat Schone eisen zou hebben gesteld over de hoeveelheid speeltijd. Daarmee zou Schone een grotere kans maken op een EK-selectie met Denemarken. Iets wat Club Brugge niet kon garanderen. Het lijkt er op dat SC Heerenveen dat wel kan.

Het was SC Heerenveen die de middenvelder in 2002 naar Nederland haalde. Na een aantal jaren in de jeugd vertrok hij in 2006 naar De Graafschap. Na twee seizoenen in Doetinchem en vier in Nijmegen bij NEC volgde Ajax. Daar speelde hij tussen 2012 en 2019.

SC Heerenveen stunt daarmee opnieuw op de transfersom. Eerder maakte het al indruk met de komst van Siem de Jong en Tibor Halilovic.