SC Heerenveen verhuurt Espejord opnieuw aan Tromsø

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Runas Espejord wordt door SC Heerenveen nog een half uur verhuurd aan zijn oude club Tromsø IL. Dat meldt zijn zaakwaarnemer op Instagram. Het is door beide clubs nog niet officieel bevestigd.

SC Heerenveen kocht Espejord in januari 2020 voor 500.000 euro van Tromsø IL. Een groot succes in Friesland werd het nog niet. Espejord kwam in januari en februari tot zes invalbeurten. Dat leidde tot 119 speelminuten en geen goals. Daarna kwam Espejord niet meer in de plannen voor.

De 24-jarige aanvaller werd het afgelopen half jaar ook al verhuurd aan zijn oude club Tromsø IL. Daar begon hij uitstekend met vijf goals uit vijf duels. Daarna raakte de spits geblesseerd. Tromsø IL zou desondanks promotie weten veilig te stellen naar de Eliteserien, het hoogste niveau van Noorwegen. Daar mag Espejord het de komende maanden dan ook laten zien.

Espejord heeft in Friesland nog een contract tot de zomer van 2022. SC Heerenveen hoopt in deze transferperiode ook nog een oplossing te vinden voor Andreas Skovgaard. De Deense verdediger werd de afgelopen maanden verhuurd aan het Zweedse Örebro SK.