SC Heerenveen zwaait Noorse spits opnieuw uit

Credit: kikaberenactie.nl

SC Heerenveen en Tromsø IL doen opnieuw zaken. Zoals verwacht blijft Runar Espejord op huurbasis verbonden aan de Noorse club. Tromsø huurde de aanvaller ook al het afgelopen half jaar van de Friezen.

Espejord keerde afgelopen zomer terug naar de club waar hij als goaltjesdief indruk maakte. Met vier goals uit drie duels begon de 24-jarige aanvaller voortvarend. De Noorse aanvaller raakte echter snel geblesseerd. Pas in november keerde Espejord terug. Opnieuw wist hij het net te vinden. Tromsø IL wist zodoende na een jaar afwezigheid weer terug te keren naar de Eliteserien, het hoogste niveau van Noorwegen. Daar mag Espejord het nu tot aan de zomer laten zien.

Technisch manager Gerry Hamstra: “Runar is aan het begin van dit seizoen weer naar Tromsø gegaan om in een vertrouwde omgeving wedstrijdritme op te doen. Helaas is dat door omstandigheden in deze eerste periode niet gelukt. Het doel is om dat het komende half jaar wel voor elkaar te krijgen. We hopen dat we Runar deze zomer weer met wedstrijdritme in Friesland mogen verwelkomen.”