‘Schalke 04 aast op Klaas Jan Huntelaar’

Opvallend nieuws uit Duitsland. De Duitse krant BILD stelt namelijk dat Schalke 04 een poging wil wagen om Klaas Jan Huntelaar aan te trekken. Eerder stond de 37-jarige aanvaller tussen 2010 en 2017 al in Gelsenkirchen onder contract.

Schalke 04 strijdt dit seizoen tegen degradatie en met Huntelaar denkt men een extra aanvallende optie in huis te kunnen halen. ‘Hunter’ maakte tijdens zijn periode in Duitsland maar liefst 126 goals in 240 duels voor Schalke. De club staat slechts zeventiende in de Bundesliga. Het vergaarde 7 punten in 15 duels. Daarnaast scoorde het maar 12 keer. Alleen Arminia Bielefeld scoorde dit seizoen in de Bundesliga minder.

Het is onbekend hoe Ajax en Huntelaar tegenover een transfer staan. Met de komst van Sébastien Haller heeft Ajax er een extra optie in de spits bij. Afgelopen weekend zat Huntelaar niet bij de selectie voor Ajax – PSV. De aanvaller scoorde dit seizoen 5 keer in 10 duels. Een rol op het tweede plan lijkt niet voor Huntelaar te zijn gemaakt. Een vertrek lijkt dan ook een serieuze optie.

Huntelaar gaf eerder te kennen na dit seizoen bij Ajax te vertrekken. De Graafschap hoopt stiekem nog op een verlenging van zijn loopbaan in Doetinchem. Bij die club speelde hij een groot gedeelte van zijn jeugd. Via de jeugd van PSV belandde hij in het profvoetbal. Via AGOVV, SC Heerenveen en Ajax belandde Huntelaar bij clubs als Real Madrid, AC Milan en Schalke.