Schone stelt belangrijke voorwaarde aan transfer

Club Brugge en Lasse Schone zijn in gesprek over een contract. De Deense middenvelder kan in Brugge tot het einde van het seizoen tekenen.

De ervaren middenvelder liet eerder zijn contract bij het Italiaanse Genua ontbinden. Het Italiaanse avontuur heeft hem sportief niet gebracht wat hij vooraf hoopte. Nu als transfervrije speler wil hij nog één keer vlammen en daarmee een plekje in de EK-selectie van Denemarken afdwingen.

Daar zit nu net de grootste uitdaging. De 34-jarige middenvelder wil namelijk een garantie op speelminuten. Die lijkt Club Brugge niet te gaan geven. Club Brugge ziet in de voormalig speler van NEC, SC Heerenveen en Ajax vooral als een back-up van hun eerste drie middenvelders. Hans Vanaken, Ruud Vormer en Mats Rits zullen hoger in de pikorde blijven staan.

Mogelijk dat er de komende periode nog iets gaat veranderen. Eerder werd ook duidelijk dat een aantal clubs uit de Eredivisie belangstelling zouden hebben. Schone leerde zijn Nederlandse vrouw in Friesland kennen. Ook na zijn loopbaan lijkt hij in Nederland te blijven. Niet voor niets hield hij zijn Nederlandse huis tijdens zijn Italiaanse avontuur aan.