Selectie Suriname nog sterker: Haps en Te Vrede kiezen voor natio

De selectie van Suriname wordt sterker en sterker. Ook Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede hebben nu gekozen voor een interlandloopbaan bij Natio. Daarmee wordt Suriname stilletjes een ploeg om rekening mee te houden in Midden-Amerika.

Bondscoach Dean Gorré wil met een versterkt Suriname naar het WK van 2022 in Qatar. Met de 27-jarige Haps maakt nu ook voor het eerst een speler de overstap naar Suriname die actief is bij een club uit de traditionele top drie. De verdediger raakte dit seizoen zijn basisplaats bij Feyenoord kwijt maar staat er in Europa nog goed op. Zo werd hij aan het begin van het seizoen nog gelinkt aan een uitverkiezing voor Oranje, dat wordt nu dus Suriname.

De 29-jarige Mitchell Te Vrede is actief in Saudi Arabië. Tegen vorstelijke voorwaarden scoort Te Vrede zijn goals voor Saudi-Arabische Al-Fateh SC. In twintig duels scoorde hij al twaalf keer. Toch hoeven we hem vanwege een goed salaris nog lang niet in Nederland terug te verwachten. Wel zal hij bij Suriname de strijd gaan om een plekje in de spits.

In een eerder stadium sloten al spelers als Nigel Hasselbaink, Kelvin Leerdam, Ryan Donk, Ramon Leeuwin, Diego Biseswar, Shaquille Pinas en Warner Hahn aan bij Suriname.