Sergio Padt maakt seizoen definitief in Groningen af

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Groningen heeft het vertrek van Sergio Padt bevestigd. Zoals bekend gaat de dertigjarige doelman FC Groningen deze zomer verruilen voor de Bulgaarse topclub Ludogorets. De dertigjarige Padt heeft op de website van de FC Groningen ook aangegeven dat hij het seizoen Hitachi Capital Mobility Stadion afmaakt.

Ludogorets stevent af op de tiende landstitel. De Bulgaarse topclub wil Padt daarom ook graag in januari naar de efBet liga halen. FC Groningen peinsde daar niet over. Sergio Padt kan zich daar in vinden. Daarmee lijkt de rust in Groningen weer teruggekeerd. FC Groningen droomt nog van kwalificatie voor Europees voetbal en met Padt is daar meer kans op.

Padt op de website van FC Groningen: “Er is wel eens vaker interesse van clubs, maar niets werd concreet. Het leek erop dat ik zou gaan verlengen bij FC Groningen, ik had een mooie aanbieding liggen, maar het buitenlandse avontuur bleef al die tijd wel door mijn hoofd spoken. Toen Ludogorets doorpakte, heb ik de beslissing genomen hierop in te gaan.”