Servische topclub gelinkt aan Nigel Robertha

Credits: Marco Oomen Fotografie

De toekomst van Nigel Robertha houdt de Bulgaarse media bezig. De 22-jarige aanvaller wordt nu in verband gebracht met een transfer naar Partizan Belgrado, zo meldt onder andere Gong en Match. Eerder werd Robertha nog in verband gebracht met Dinamo Zagreb.

Robertha is bezig aan zijn tweede seizoen bij Levski Sofia. Vorig jaar maakte Robertha een goede indruk, dit jaar is het allemaal wat minder. Robertha scoorde dit seizoen pas twee keer. Tegelijkertijd, Levski Sofia heeft een uitgaande transfer nodig. Om die reden staat Robertha op de nominatie om te worden verkocht. Levski Sofia hoopt circa 1 miljoen euro aan Robertha over te houden. Opvallend, zijn transferwaarde op Transfermarkt wordt immers hoger geschat.

Daarnaast heeft Partizan Belgrado dringend behoefte aan aanvallende versterking. Oud-FC Utrecht aanvaller Jean-Christophe Bahebeck kan totaal niet overtuigen. Datzelfde geldt voor huurling Filip Holender. De Hongaars international lijkt dan ook te worden teruggestuurd naar het Zwitserse FC Lugano.

De 1.82 meter lange Robertha speelde eerder in de jeugd van Feyenoord. Vervolgens maakte hij de overstap naar SC Cambuur. In de Eerste Divisie maakte hij voldoende indruk om een transfer naar Levski Sofia af te dwingen. De Bulgaarse topclub maakte ruim 800.000 euro voor de aanvaller over. Er zijn toen ook afspraken gemaakt over een een toekomstige transfer. Het is onbekend wat die afspraken precies inhouden.