Sneijder haakt af voor FC Den Bosch, Amerikanen in poleposition

Foto: Marco Oomen Fotografie

Niet Wesley Sneijder maar een Amerikaanse groep is de belangrijkste kanshebber om FC Den Bosch over te nemen. De Pacific Media Group ligt op poleposition om een belang in de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie te nemen.

Met dat nieuws pakt het Brabants Dagblad uit. De Pacific Media Group heeft al aandelen in het Engelse Barnsley en Zwitserse FC Thun. Daar kwam begin vorig jaar nog het Belgische KV Oostende bij. De Pacific Media Group heeft een belang van 70% in de Belgische club. De van origine entertainment organisatie zet vol in op het gebruik van data.

Aanvankelijk was Wesley Sneijder met ondernemer Ebert Dollevoet de enige gegadigde. Inmiddels hebben meerdere partijen interesse om de aandelen van FC Den Bosch te kopen. De komende periode zullen de huidige aandeelhouders bepalen wat de volgende stappen zijn. Sneijder en Dollevoet willen hier niet op wachten en hebben zich teruggetrokken. Eerder werden beide nog gespot bij een duel van FC Den Bosch.

Aanleiding van het terugtrekken is niet zo zeer de Amerikaanse concurrentie. Wel dat er details van hun plannen op straat kwamen te liggen. Daarmee is het vertrouwen van Sneijder en Dollevoet weg. Er lekte namelijk uit dat het duo de club voor het symbolische bedrag van 1 euro wilde overnemen. Ook moest de club schuldenvrij zijn en bij een eventuele negatieve uitspraak met voormalig eigenaar Kakhi Jordania waren ze niet verantwoordelijk.

“Wij betreuren dit zeer”, aldus Dollevoet mede namens Sneijder in gesprek met Omroep Brabant. “We hebben daarom besloten om FC Den Bosch voorlopig even in de wachtkamer te zetten. Dat doen we om te kijken hoe het nu verder moet, want het is onbegrijpelijk hoe iemand hier met de belangen van zijn club omgaat! Laat ze de zaken eerst maar eens intern oplossen. Wij willen de club en de supporters helpen en verder niets. En ons plan is overigens veel omvangrijker.”