Softwarefabrikant aast op Fortuna Sittard

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Fortuna Sittard leek lange tijd in handen te komen van de Turkse mediatycoon Acun Ilicali. Het was wachten op goedkeuring van de KNVB. Maar mogelijk komt het helemaal niet tot een Turkse overname.

De huidige eigenaar Isitan Gün en de Limburgse clubleiding zijn namelijk geschrokken van de plannen van Ilicali. Die zijn zelfs zo erg geschrokken dat het op zoek is gegaan naar alternatieven. De mediatycoon zou de hele club op zijn kop willen zetten. Ook de functie van trainer Sjors Ultee zou niet veilig zijn.

Volgens Voetbal International is er nu een internationaal softwarebedrijf dat zich aandient als mede-aandeelhouder. Het bedrijf dat haar hoofdkantoor in Nederland heeft richt zich op een belang van 25%. Hiervoor is dan ook geen toestemming nodig van de KNVB. Het is op dit moment onbekend om welke partij het gaat.

Algemeen directeur Ivo Pfennings bevestigde tegenover Voetbal International dat Fortuna Sittard niet in de problemen komt als het diret breekt met Ilicali. Pfennings:”Er is geen ruzie of iets dergelijks. Isitan Gün en Ilicali kennen elkaar al heel lang, dat helpt in dit geval. Het is niet zo dat mocht het niet doorgaan dat dit een enorme impact heeft.”

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Softwarefabrikant aast op Fortuna Sittard | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.