Sparta blijft profiteren van Bitcoin gekte

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De deal die Sparta Rotterdam begin dit seizoen maakte met sponsor Knaken.nl wordt steeds lucratiever. De koers van de Bitcoin is dit weekend verder geëxplodeerd en staat nu boven de 57.000 dollar.

Begin september werd de deal tussen Sparta en Knaken aangekondigd. Het is een prestatiecontract waarbij Sparta een gedeelte van een bitcoin krijgt voor het aantal gescoorde doelpunten, een overwinning, hoe ver het reikt in de beker en de eindstand in de competitie. En met de huidige bitcoin koers en crypto gekte wordt de sponsordeal steeds interessanter.

Er is niet veel bekend over de exacte invulling van de sponsordeal. Wel is duidelijk dat elk doelpunt van Sparta 0,02 bitcoin of in cryptotermen BTC oplevert. Dat vertegenwoordigt momenteel een waarde van 1.000 euro per goal. Begin dit jaar was dit nog circa 250 euro. Een mooie stimulans voor Abdou Harroui (5 goals) en Lennart Thy (9 goals),

De cryptowallet van Sparta groeit daarmee snel in waarde. Interessant daarbij is dat de wallet van Sparta openbaar is. Op dit moment staat De teller op 1.70099552 BTC. Dat vertegenwoordigt met de huidige recordhoogtes een waarde van ruim 80.000 euro. Een mooie opsteker voor Sparta. Knaken is door de waardetoename van Bitcoin uitgegroeid tot één van de grotere sponsoren van Sparta. Sparta kan op dit moment nog niet cashen. De wallet wordt pas aan het einde van het seizoen overgedragen.

Sparta neemt het komend weekend op tegen Ajax. Daarna volgen twee tegenstanders die dit seizoen al de nodige doelpunten hebben geïncasseerd. De ploeg van Henk Fraser speelt volgende week zondag tegen nummer zeventien Willem II, een week later tegen hekkensluiter FC Emmen.