Sparta en Anderlecht in gesprek over Bakkali

Sparta Rotterdam is in gesprek met Anderlecht over een mogelijke huurtransfer van Zakaria Bakkali. De Waalse krant Le Soir meldt dat beide clubs het zelfs al eens zijn. Bakkali moet zelf nog akkoord gaan.

De 23-jarige Bakkali stond jarenlang te boek als één van de grootste talenten van België. In 2008 maakte hij de overstap van de jeugd van Standard Luik naar PSV. In Eindhoven zou hij zeven jaar blijven maar kon hij zijn belofte niet waarmaken. Dat had niet zo zeer met zijn voetbalkwaliteiten te maken maar met de weigering om zijn contract te verlengen.

In de zomer van 2015 vertrok hij na 16 duels in de Eredivisie en nog een groot aantal duels met Jong PSV namelijk naar Spanje. Met een aflopend contract kon hij transfervrij de overstap maken naar Valencia. Hij speelde er 57 duels op het hoogste niveau van Spanje maar zou ook hier weer via de achterdeur vertrekken.

Anderlecht betaalde in 2018 ruim 1 miljoen euro aan Valencia. Het schotelde de buitenspeler daarnaast ook een vorstelijk salaris voor. Dat leverde nauwelijks iets op. Hij kwam tot 23 duels voor Paars-Wit en moet het vooral doen met wedstrijden bij de reserves. Sparta biedt nu mogelijk uitkomst maar is gewaarschuwd.