Sparta laat Gravenberch en Duarte gaan

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Conform de voetbal CAO moeten clubs spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid verschaffen. En zo komen steeds meer clubs met contractnieuws naar buiten. Meestal maakt de club formeel bekend een aflopende verbintenis niet te verlengen. Wel houdt het de optie open om dat in een later stadium alsnog te doen.

Ook Sparta komt nu met nieuws naar buiten. Eerder werd al bekend dat het aanvoerder Adil Auassar langer aan zich wist te binden. Ook ziet het toekomst in een langere samenwerking met middenvelder Bryan Smeets (28) en derde doelman Tim Coremans (29). Bij beide spelers is er een eenzijdige optie in het contract gelicht. Dat geldt ook voor Bradly van Hoeven. De talentvolle verdediger speelt dit seizoen op huurbasis bij Go Ahead Eagles. Van Hoeven is er uitgegroeid tot basiskracht.

Voor andere spelers is het echter einde verhaal. Danzell Gravenberch (27) vertrekt namelijk weer aan het einde van het seizoen. Daarmee blijft zijn verblijf op het Kasteel bij één jaar. De fysiek sterke aanvaller kwam dit seizoen vier keer tot scoren. Technisch directeur Henk van Stee: “Over hem hebben we intern de grootste discussie gevoerd. Hij heeft een ongelooflijke progressie gemaakt. Hij is nu 27 jaar en wil volgend jaar absoluut elke week in de basis staan. Desnoods een treetje lager. Wij gunnen hem een transfer naar een andere club waar hij wel wekelijks aan spelen toe kan komen.”

Een andere speler die vertrekt is Deroy Duarte. De middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van Sparta. De 21-jarige Duarte was tot een aantal weken geleden ook een onomstreden basiskracht onder trainer Henk Fraser. Van Stee:  “Hij heeft onze aanbieding niet geaccepteerd, dus is die ingetrokken.” Het betekent dat Duarte na ruim 109 duels voor Sparta elders zijn uitdaging hoopt te vinden.