Sparta zet vraagtekens bij reis Marcos Senesi

Sparta heeft met verbazing gereageerd op de trip van Marcos Senesi naar Argentinië. De verdediger van Feyenoord reisde voor korte tijd af naar zijn vaderland om bij familie te zijn. Henk van Stee weet niet of dat volgens de corona richtlijnen is.

“Ik was in de veronderstelling dat voetballers in zo’n situatie tien dagen in quarantaine moeten,’’ zegt Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, in het Algemeen Dagblad. Dat zegt Van Stee niet zonder reden. Zondag ontvangt Sparta namelijk op het eigen Kasteel haar grote broer Feyenoord.

Van Stee vervolgt: “Ik weet niet beter dan dat een speler die naar het buitenland is geweest, tien dagen in quarantaine moet. Dat zijn althans de RIVM-richtlijnen waar wij ons bij Sparta aan houden. Ik was daarom in de veronderstelling dat dit ook zou moeten gelden voor Senesi. En ook voor Lucas Pratto. Maar goed, misschien zijn de regels veranderd en hoeven spelers niet meer in quarantaine als ze vanuit het buitenland hier naar toe komen.’’

“Voor ons geldt in elk geval wel dat we de buitenlandse jongens in Nederland hebben gehouden tijdens de vrije periode. Datzelfde geldt voor spelers die misschien wel trek hadden gehad in een korte vakantie over de grens. Je zult mij niet horen zeggen dat Senesi en Pratto niet mogen spelen voor Feyenoord, hoor. Maar we zijn wel benieuwd naar de regelgeving. Ik zou hierover graag de waarheid willen horen van het RIVM. We zijn er immers heel benieuwd naar.”

Feyenoord is zich van geen kwaad bewust. Clubarts Casper van Eijck van Feyenoord: “De spelers zijn na een negatieve test teruggekeerd in Nederland, trainen apart en worden dinsdag opnieuw getest.”