Speler FC Den Bosch wordt international Barbados

Foto: Marco Oomen Fotografie

Er lonkt een mooi sportief avontuur voor Ryan Trotman. De aanvaller van FC Den Bosch wordt namelijk international worden van Barbados. Trotman is weliswaar geboren in Enschede maar ook de zoon van een ware Caribische cricketlegende. Zijn vader is Emmerson Trotman. De voetbalbond van Barbados probeerde al jarenlang Trotman te verleiden en lijkt nu succes te hebben.

De 21-jarige Trotman is op dit moment geen vaste waarde bij FC Den Bosch. Toch scoorde hij dit seizoen al vier keer. Bij de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie begon Trotman het seizoen als basiskracht. Van december tot medio februari stond hij buitenspel vanwege een blessure. De afgelopen twee duels viel hij in. Ook vandaag bij het treffen tegen Jong Ajax begint de voormalig jeugdspeler van FC Twente op de bank.

Net al veel andere landen in het Caribisch gebied zoekt ook Barbados nadrukkelijk spelers in Europa om haar nationale team te versterken. Zo deden onder andere Jamaica, Curacao en Aruba al zaken in Europa. Daarnaast maakte ook Suriname gebruik van een nieuwe regel om voormalig (jeugd) international te laten switchen.

Barbados begint de WK-kwalificatie voor de CONCACAF eind maart met een uitwedstrijd tegen Panama. Op 31 maart volgt een treffen tegen voetbaldwerg Anguilla. Panama is de torenhoge favoriet in deze groep.

Trotman viel vandaag bij Jong Ajax – FC Den Bosch vijf minuten voor tijd in. FC Den Bosch won met 1-2 door goals van Hornkamp en Kuijpers. Ajax had op De Toekomst nog wel de voorsprong gepakt. Kenneth Taylor benutte een strafschop.