Sterspeler MVV naar tweede niveau Turkije

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De nieuwe werkgever van Kürsad Sürmeli is bekend. De middenvelder was afgelopen seizoen één van de grote smaakmakers van MVV. Afgelopen week werd echter duidelijk dat hij naar Turkije zou verkassen. Lange tijd leek duidelijk wie de club zou worden. Toch is daar nog een flinke verschuiving. Altinordu Futbol Kulübü, actief op het tweede niveau in Turkije, is zijn nieuwe werkgever.

De 25-jarige middenvelder verruilt dus het tweede niveau van Nederland voor dat van Turkije. Daar lag bij Altinordu Futbol Kulübü een lucratief contract voor twee jaar klaar. Ook is er een optie op een derde jaar. Het betekent dat Sürmeli niet langer in Maastricht actief is, maar in de buurt van Izmir neerstrijkt. Sürmeli verruilde pas in de winterstop van het afgelopen seizoen FC Dordrecht voor MVV. In De Geusselt werd hij al snel een bepalende speler.

“Het is een ploeg die bekendstaat om het ontwikkelen van talent”, zo stelt de middenvelder in gesprek met De Limburger. “Ik ga daar als ervaren speler een rol in krijgen, zodat de jonge spelers zich aan mij kunnen optrekken. Dat bevalt mij wel. Ik heb een mooie tijd gehad in Maastricht, maar het was korter dan ik vooraf had gedacht.”