‘Sterspeler Sparta zou goed bij Feyenoord passen’

Als Henk van Stee het voor het zeggen zou hebben bij Feyenoord, dan had hij Abdou Harraoui opgehaald bij Sparta Rotterdam. Dat vertelde de technisch directeur van Sparta tijdens de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

“Als ik Feyenoord was zou ik Harroui zeker halen, als ze daar de financiële middelen voor hebben. Ik vind Harroui wel een type voor Feyenoord”, aldus Van Stee tegenover FC Rijnmond. Hij vindt de stijl van Harraoui bij Feyenoord passen: “De manier van spelen, waar toch altijd wel heel veel kracht in zit. Ik denk dat hij heel gevoelig is voor een bepaalde sfeer. Ik denk als zo’n Kuip erachter gaat staan, dat die jongen groeit”, gaat Van Stee verder. Harroui is volgens Van Stee een sterke speler, maar heeft nog wel een aantal stappen te zetten.

Van Stee vervolgt: “Er zit nog heel veel rek in die jongen. Hij moet nog een aantal dingen leren, maar met betere spelers word je ook beter”, stelt van Stee. “En wie weet blijft hij wel lekker bij Sparta. Iedereen denkt maar dat hij weggaat, maar als niet de club komt die bij hem past en niet aan de transfersom voldoet, blijft ie gewoon lekker bij Sparta. Bij ons is het geen noodzaak om hem te verkopen.”

Afgelopen zomer probeerde FC Groningen nog geruime tijd om Harraoui bij Sparta los te weken. Sparta hield echter vast bij een bepaalde transfersom. De 23-jarige Harraoui brak dit seizoen bij Sparta echter door.