Stoke City blikt terug op drie goals van vijfvoudig international

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Stoke City duikt de geschiedenisboeken in en kijkt vandaag terug naar 2003. De dag dat onze landgenoot Peter Hoekstra maar liefst drie keer scoorde tegen Reading.

Hoekstra maakte begin 1996 de opvallende transfer van PSV naar Ajax. Ajax moest op dat moment op zoek naar een vervanger van de geblesseerde Marc Overmars en Martijn Reuser. De buitenspeler paste precies in dat plaatje. Na het vertrek van Louis van Gaal kwam Hoekstra steeds minder in de plannen voor. Na teleurstellende verhuurperiodes aan het Spaanse Compostela en later FC Groningen vertrok hij in 2001 naar Stoke City.

In het Noorden van Engeland probeerde de vijfvoudig international zijn carrière weer aan de gang te krijgen. De buitenspeler deed dat aanvankelijk op het derde niveau. Daarna volgde twee seizoenen de First Division (nu Championship). Soms liet de buitenspeler, die regelmatig door blessures verstek moest laten gaan, een glimp zien. Zoals dus in december 2003 tegen Reading. Op 31-jarige leeftijd beëindigde Hoekstra zijn loopbaan.

Op de beelden is bij Stoke City ook nog doelman Ed de Goeij te zien. De 31-voudig international bouwde in Stoke on Trent af. Daar werkte hij in het seizoen 2005-2006 nog samen met Jan Boskamp die daar als trainer werkzaam was. Na dat seizoen stopte De Goeij. Eerder was De Goeij keeper bij Sparta, Feyenoord en Chelsea.