Struijk bevestigt onderzoek naar Belgisch paspoort

Pascal Struijk sluit een interlandloopbaan voor België niet uit. Berichten over een mogelijke switch van onze landgenoot kwamen eerder vandaag in het nieuws. Nu heeft ook de zaakwaarnemer van de Leeds United verdediger gereageerd.

Tim Vrouwe, zaakwaarnemer van de 21-jarige verdediger, heeft bevestigd dat Struijk de procedure bekijkt om een Belgisch paspoort aan te vragen. Vrouwe tegenover De Telegraaf: “Het klopt dat we de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn om een Belgisch paspoort aan te vragen. Dit moet natuurlijk eerst onderzocht worden alvorens Pascal überhaupt een beslissing kan nemen. Alles is dus nog open.”

Struijk is geboren in het Belgische Deurne. Hij heeft echter een Nederlands paspoort. De verdediger speelde jarenlang in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. In 2016 stapte hij over naar de opleiding van Ajax. Na twee jaar op de toekomst trok hij naar Leeds United. Daar wordt veelvuldig een beroep op hem gedaan. Dit jaar kwam hij bij de Engelse promovendus al 11 keer in de Premier League in actie.