Supporters starten crowdfunding voor KKD live op ESPN

Foto: Marco Oomen Fotografie

Supporterscollectief Nederland is een crowdfunding gestart om ervoor te zorgen dat supporters alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie live op tv kunnen blijven zien. In de eerste en tweede periode zond ESPN nog alle duels uit. Dat dreigt vanaf de derde periode (15 januari) nog slechts vier duels per speelronde uitgezonden te worden.

Dat heeft alles te maken met het feit dat de clubs de kosten hiervoor niet meer kunnen dragen. Dit zou betekenen dat supporters hun favoriete club niet kunnen zien. Daarmee lopen clubs het risico dat ze binding verliezen met hun achterban. Ook zouden sponsoren mogelijk niet verlengen omdat de exposure kleiner gaat worden. Dat zet de toekomst van clubs onder nog grotere druk. De stadions zijn al bijna een jaar gesloten en het einde is nog niet in zicht.

Eerder werd al duidelijk dat extra bijdragen van ESPN, CED en KNVB het aantal live wedstrijden kon worden opgekrikt van twee naar vier. Om ook de resterende zes wedstrijden uit te zenden, is voor de derde periode 400.000 euro extra nodig. Dat is 25.000 euro per club. Veel clubs hebben dit geld niet meer na bijna een jaar zonder publiek te hebben gespeeld.

Ook hebben de clubs dit bedrag al tweemaal betaald voor de uitzendingen in de eerste en tweede periode dit seizoen. Om uitzending van alle wedstrijden op de betaalzenders van ESPN toch mogelijk te maken, komen supporters nu in actie. Uitzending van alle wedstrijden, iets wat in normale tijden niet gebeurt, kost immers meer dan het oplevert. Nu moet crowdfunding via het supporterscollectief het verschil maken.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Supporters starten crowdfunding voor KKD live op ESPN | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.