Suriname eenvoudig langs Kaaiman Eilanden

Suriname is de WK-kwalificatie begonnen met een klinkende 3-0 zege op de Kaaiman Eilanden. De selectie van bondscoach Dean Gorré is de afgelopen periode flink versterkt. Op eigen veld maakte Suriname direct haar favorietenrol waar.

De verwachtingen warne hoog. Dat is niet zo gek. Een groot aantal krachten die hun geld in Europa verdienen maakten voor het eerst hun opwachting voor Suriname. Tegen de Kaaiman Eilanden betekende het dat acht spelers hun debuut maakten. Alleen Vlijter, Hasselbaink en Comvalius kwam al eerder voor Suriname uit. Namen als Hahn, Dankerlui, Leerdam en Leeuwin zijn nieuw.

De eerste goal van het vernieuwde Suriname kwam op naam van Shaquille Pinas. De verdediger van ADO Den Haag kopte raak uit een voorzet van Roland Alberg. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Die kwam op naam van Ryan Donk. De verdediger van Galatasaray schoot een toegekende strafschop binnen. De eindstand werd na 76 minuten spelen op het bord gezet. Gleofilo Vlijter bepaalde de stand op 3-0. Na afloop werd Ryan Donk uitgeroepen door man of the match.

Overigens komt Suriname deze week nog een keer in actie. Komend weekend speelt Suriname namelijk tegen Aruba. Ook dan zal Suriname haar favorietenrol willen waarmaken. Op papier moet Aruba opnieuw geen problemen voor Suriname opleveren. Opvallend genoeg wordt deze wedstrijd niet op Aruba maar in de Amerikaanse staat Florida gespeeld. De wedstrijd vindt plaats in Tampa.

Puntverlies komend weekend is dodelijk in deze WK-kwalificatie poule van vijf landen. Naast Suriname is Canada de grote favoriet. Canada speelt vannacht haar eerste wedstrijd tegen Bermuda. Naast het duel Aruba – Suriname volgt er midweeks nog een interland in deze poule. Volgende week treffen Bermuda en Aruba elkaar nog. De volgende interlandperiode is in juni.