Suriname in gesprek met potentiële nieuwe international

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Suriname lijkt nu ook een boost te krijgen in de aanval. De nationale bond van Suriname is onder leiding van de nieuwe technisch adviseur Brian Tevreden namelijk in gesprek met Joel Piroe. Dat meldt de bond op haar eigen social media.

Joël Piroe (Swansea City) over een mogelijke overstap naar het Surinaams elftal: “Toevallig ben ik laatst met ze in gesprek geweest. Waarom niet? Het is altijd mooi om voor je land uit te kunnen komen. Ik vind dat je beide opties moet openhouden.”

Piroe maakt dit seizoen indruk in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Afgelopen zomer verruilde hij voor ruim 1 miljoen euro PSV voor Swansea City. Bij de club uit Wales maakte hij inmiddels 10 goals in 20 duels.

De huidige spits van Suriname is Nigel Hasselbaink. De 31-jarige aanvaller zit echter al maanden zonder club nadat zijn contract bij Bnei Sakhnin in Israel afliep. Een andere spits, Gleofilo Vlijter, kwam namens Beitar Jerusalem dit seizoen nog niet tot scoren.

De nationale bond van Suriname wist het afgelopen jaar een groot aantal bekende namen te strikken voor de Natio. Onder andere Warner Hahn, Kelvin Leerdam, Ryan Donk, Sean Klaiber, Ridgeciano Haps, Diego Biseswar en Sheraldo Becker koos dit jaar voor een interlandloopbaan bij Suriname.

De 22-jarige Piroe kwam in het verleden uit voor de jeugd van NEC en Feyenoord. Piroe werd geboren in Nijmegen. Zijn vader is Surinaams, zijn moeder Nederlands. Tot dusver kwam hij uit voor vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Suriname in gesprek met potentiële nieuwe international | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.