Suriname kent speelschema Gold Cup

Het speelschema van Suriname op de Gold Cup is bekend. De flink versterkte ploeg van Dean Gorré begint op 12 juli met een wedstrijd tegen Jamaica.

De wedstrijd tegen Jamaica wordt gespeeld in het Exploria Stadium. Dat stadion kent een capaciteit van 25.500 toeschouwers en wordt ook gebruikt door MLS club Orlando City, de club van Silvester van der Water. Datzelfde stadion is ook het decor voor de tweede wedstrijd van Suriname. Vier dagen na de wedstrijd tegen de Reggae Boyz wacht namelijk Costa Rica.

De derde groepswedstrijd wordt door Suriname gespeeld op 20 juli. Die wedstrijd wordt gespeeld in het BBVA Stadium. Dat betekent wel een vliegreis naar Texas. Het BBVA stadium staat namelijk in Houston. Het is nog onbekend wie dan de tegenstander wordt.  Begin juli wordt dat pas duidelijk. Op papier lijkt Guatemala van het rijtje met Guyana, Guadeloupe en Bahamas het sterktste.

De Gold Cup wordt in acht verschillende Amerikaanse steden gespeeld. Naast Orlando en Houston wordt ook onder meer gespeeld in Dallas, Glendale en Las Vegas. Met name voor de wedstrijden van Verenigde Staten en Mexico, als ook de knockout fase, zijn stadions geselecteerd waar 60.000 of meer fans in kunnen. Zo speelt Curacao op 14 juli in de Cotton Bowl in Dallas tegen Mexico. Dat stadion biedt plaats aan 90.000 toeschouwers.

https://twitter.com/NatioSuriname/status/1392930166712713217

Suriname geldt met spelers als Warner Hahn, Ryan Donk, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam en Nigel Hasselbaink als een outsider. De grote favorieten zijn Verenigde Staten en Canada. Suriname hoopt zich in ieder geval te plaatsen voor de knockout fase.