Suriname stelt nieuwe bondscoach aan

Suriname heeft een nieuwe bondscoach. De Mexicaanse oefenmeester Jacques Passy is door de nationale voetbalbond van Suriname aangesteld. De 45-jarige Passy gaat de rol op interim-basis vervullen. Op lange termijn lijkt Suriname in te zetten op een ervaren oefenmeester.

De oefenmeester werd getraind in Mexico, Peru en ook in Zeist bij de KNVB. Passy was eerder al verantwoordelijk voor de nationale team van St. Kitts & Nevis en de Dominicaanse Republiek. Nu mag hij het ook bij Suriname laten zien.

Eerder werd Dean Gorré ondanks een contract tot de zomer van 2023 vanwege een interne machtsstrijd aan de kant gezet. De officiële reden was dat Gorré op de Gold Cup met Suriname teleur had gesteld. Toch had niemand er op gerekend dat Suriname op de Gold Cup landen als Costa Rica en Jamaica aan de kant zou zetten. Van Guadeloupe werd wel gewonnen.  Ook kwalificatie voor het WK van 2022 werd niet behaald. Canada was hierin veel te sterk. Toch zou dat niet de reden zijn voor het ontslag. In werkelijkheid speelde er op de achtergrond veel meer.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Suriname stelt nieuwe bondscoach aan | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.