Suriname vanavond underdog tegen Canada

Suriname staat voor een grote uitdaging. De ploeg van Dean Gorré neemt het vannacht op tegen Canada. Opvallend genoeg wordt de wedstrijd gespeeld in het SeatGeek Stadium in Bridgeview. Dat is vlakbij Chicago in de Amerikaanse staat Illinois.

Het sterk versterkte Suriname wil zich graag plaatsen voor de volgende ronde van de WK-kwalificatie. Makkelijk gaat het niet worden. Ook Canada heeft namelijk een aantal bekende namen. Zonder twijfel is Alphonso Davies (Bayern München) de meest bekende naam. Ook Cyle Larin (Besiktas) en Jonathan David (Lille) werden dit jaar met hun club kampioen. Canada beschikt daarnaast over een aantal spelers die actief zijn in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).

Afgelopen weekend zette Canada Aruba met 0-7 aan de kant. De bondscoach kon het zich veroorloven om zijn drie meest bekende namen op de bank te laten starten. Dat zal tegen Suriname zeker niet het geval zijn. Zowel Canada als Suriname wisten haar drie duels te winnen. Canada heeft een beter doelsaldo (+22 om +15) en heeft aan een gelijkspel genoeg. Suriname kan Nigel Hasselbaink goed gebruiken. De aanvaller is met 6 goals topscorer van de CONCACAF. Dat is goed nieuws voor Hasselbaink. Hij loopt uit zijn contract bij het Israelische Ihud Bnei Sakhnin.

Bij bookmakers zoals Unibet is Canada de grote favoriet. Voor een overwinning van de Noord-Amerikaanse ploeg wordt 1,28 maal je inleg uitgekeerd. Gokken op een overwinning van Suriname kan lucratief zijn. Wint Suriname dan krijg je 8,25 keer je inzet uitgekeerd.

De opstellingen van Canada en Suriname

Canada – Suriname wordt vannacht om 03.05 uur Nederlandse tijd gespeeld. Het populaire Twitter account @SurinamCol heeft zijn verwachte opstellingen al doorgegeven:

https://twitter.com/SurinamCol/status/1402105006896070659

https://twitter.com/OfficialSVB1920/status/1402297862009073665