Suriname wint ook eenvoudig van Aruba

Er staat vooralsnog geen maat op het versterkte Suriname. Afgelopen nacht wist Suriname met grote cijfers af te rekenen met Aruba. Suriname won in het Amerikaanse Tampa met 0-6 van Aruba.

Bondscoach Dean Gorré voerde een aantal wisselingen door ten opzichte van de 3-0 tegen de Kaaiman Eilanden. De bondscoach van Suriname kan kiezen uit een groot aantal spelers. Het betekende het debuut van spelers als Damil Dankerlui, Tjaronn Chery, Diego Biseswar en Florian Jozefzoon. Het contrast kan overigens niet groter met Aruba. Dat land staat onder leiding van Stanley Menzo. De voormalig keeper heeft geen enkele speler die in Europa actief is.

Opvallend genoeg was de grote man aan Surinaamse kant een speler die al veel eerder zijn debuut had gemaakt. Nigel Hasselbaink scoorde tegen Aruba drie keer. De dertigjarige aanvaller, al jaren actief in Israel, maakte in 2019 al zijn debuut voor Natio. De andere goals kwamen op naam van aanvoerder Ryan Donk, debutant Florian Jozefzoon en middenvelder Roland Alberg. De 0-6 van Alberg was een fraaie poeier van afstand.

Op weg naar het WK in Qatar wordt het duel met Canada cruciaal. Suriname neemt het op 8 juni op tegen dat land. Op vrijdag won Canada met 5-1 van Bermuda. Vanavond speelt Canada nog tegen de Kaaimaneilanden. Bekende namen aan Canadese zijde zijn Aphonso Davies (Bayern Munchen) en Cyle Larin. De aanvaller van Besiktas scoorde tegen Bermuda drie keer, terwijl Davies drie assists voor zijn rekening nam.