Target FC Groningen wordt medisch gekeurd in Frankrijk

Het zit FC Groningen vooralsnog niet mee op de transfermarkt. De beoogde topaankoop Daleho Irandust verruilt BK Häcken zo goed als zeker voor het Franse Toulouse FC. Irandust zal volgens Zweedse media op korte termijn medisch worden gekeurd.

FC Groningen is al geruime tijd op zoek naar een extra middenvelder. Afgelopen zomer leek Mark Diemers naar de Euroborg te trekken. Uiteindelijk was het Feyenoord die last minute de transfer kaapte. Daarna hoopte FC Groningen op de komst van Harraoui. Financieel kwamen FC Groningen en Sparta er echter niet uit. Inmiddels is de transferwaarde van de middenvelder van Jong Oranje fors gestegen.

Deze transferperiode hoopte FC Groningen te stunten met de Zweedse jeugdinternational Irandust. FC Groningen was bereid ruim 1 miljoen euro voor hem neer te tellen. Lange tijd leek een transfer ook realistisch. Zeker toen bleek dat Dinamo Kiev financieel weliswaar een beter voorstel had, maar sportief minder kon bieden. Toen kwam echter Toulouse FC om de hoek kijken.

Toulouse FC is weliswaar actief op het tweede niveau van Frankrijk maar heeft de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren. Met investeerder RedBird Capital Partner heeft het ook de mogelijkheden om snel zaken te doen. Al snel bood het een hogere transfersom aan BK Häcken. Ook de persoonlijke voorwaarden voor Irandust zijn beter. Nu volgt dus volgens Aftonbladet ook een medische keuring.

Het is onbekend of FC Groningen alternatieven op het oog heeft.