Te Wierik over Derby County: ‘Gewoon genaaid’

Mike te Wierik keerde na ruim een half jaar terug bij FC Groningen. Afgelopen zomer verruilde hij die club nog voor het Engelse Derby County. Bij The Rams liep het totaal niet als verwacht en bracht FC Groningen uitkomst.

Te Wierik had afgelopen zomer een aflopende verbintenis bij FC Groningen. Op voorspraak van toenmalig manager Philip Cocu haalde Dery County de verdediger naar de Championship. Waar Te Wierik hoopte op volle Engelse stadions kwam daar vanwege de werelwijde pandemie weinig van terecht. Daarnaast werd Cocu al snel aan de kant gezet.

“Ik werd gewoon genaaid”, aldus de 28-jarige Te Wierik in gesprek met Voetbal International . “Er werden keuzes gemaakt, maar waar die op gebaseerd waren vraag ik me af. Er waren mensen die tegen me zeiden: ‘blijf zitten en pak je geld’. Dat geld was inderdaad goed, maar zo zit ik niet in elkaar.”

In de afgelopen transferperiode kwam er interesse op gang. FC Groningen bood hem een uitkomst, maar er was meer interesse. Te Wierik: “Ik kon ook naar Duitsland of terug naar Heracles Almelo, ook een club waar ik een speciale band mee heb. Die club afwijzen vond ik eerlijk gezegd best moeilijk. FC Groningen voelt als thuiskomen. Nadat ik bijna een jaar amper gespeeld heb – eerst door corona en later door dat gedoe bij Derby – voel ik dat ik nu weer in het goede ritme aan het komen ben.”