TEC maakt komst buitenlandse avonturier bekend

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Rodney Klooster speelde al in Slowakije, Bulgarije, Finland en Georgië. Vanaf komend zomer is hij actief in de Tweede Divisie. De verdediger gaat spelen bij SV TEC uit Tiel.

Klooster speelde in de jeugd van Feyenoord en Excelsior, om uiteindelijk bij FC Dordrecht in het betaald voetbal te debuteren. Al snel volgde een overstap naar het Slowaakse Trencin. Na een terugkeer in Nederland bij FC Eindhoven volgden nieuwe avonturen bij Botev Plovdiv, FC Inter en de Georgische topclub Dinamo Tblisi.

Sinds begin dit jaar zit hij zonder club. De 24-jarige verdediger lijkt daarmee te kiezen voor zijn maatschappelijke loopbaan. Het ambitieuze TEC uit Tiel maakt namelijk zijn komst bekend. Mogelijk komt het dan wel tot een hernieuwd profavontuur.  TEC hoopt ooit daadwerkelijk de overstap te maken naar de Keuken Kampioen Divisie.

Klooster: “Na de eerste training wist ik gelijk al dat als ik de overstap zou maken naar een club in de Tweede Divisie, dat dit bij geen andere club zou zijn dan bij TEC. Deze club heeft zo’n uitgesproken ambitie. Daar wil ik met mijn ervaring en kwaliteiten graag aan mee werken. Ik heb een fijn en goed gevoel bij zowel de spelers, de technische staf als de club. Trainer Hans van de Haar geeft mij het gevoel dat dit de juiste keuze is in deze fase van mijn leven. Ik ga dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven dan ook met veel energie aan!”

Bij TEC staan meer oud-profs onder contract. Meest bekende naam is Kees Heemskerk die in het verleden actief was bij FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Tegelijkertijd vertrekt Soufiane Laghmouchi juist uit Gelderland. De voormalig jeugdinternational van Marokko was eerder in het betaald voetbal actief bij FC Emmen en FC Volendam.