Ted van Leeuwen aan de slag bij NEC

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ted van Leeuwen keert terug in de voetballerij. De flamboyante technisch directeur gaat volgens Omroep Gelderland aan de slag bij NEC. De afgelopen maanden zat hij na zijn vertrek bij FC Twente zonder club. Het nieuws is inmiddels ook officieel door NEC bevestigd

Van Leeuwen begon als journalist bij onder meer Voetbal International. Uiteindelijk ging hij als technisch directeur van AGOVV aan de slag. Daar liet hij zien een oog voor talent te hebben. Zo speelden Dries Mertens, Klaas Jan Huntelaar en Nacer Chadli kortstondig bij de inmiddels failliet verklaarde club. Later ging hij aan de slag bij Vitesse. Daar begon hij als hoofd scouting maar groeide door tot technisch directeur.

Na zijn avonturen in Apeldoorn en Arnhem ging Van Leeuwen aan de slag bij het Deense Esbjerg. De afgelopen jaren was hij actief bij FC Twente. Vorig jaar zomer vertrok Van Leeuwen om plaats te maken voor Jan Streuer. Nu zou de 68-jarige Van Leeuwen aan de slag gaan bij zijn derde Gelderse club. NEC heeft op dit moment geen echte technisch directeur. Algemeen directeur Wilco van Schaik beheert deze portefeuille.

De opdracht van Van Leeuwen in Nijmegen is simpel. In De Goffert moet er snel weer in de Eredivisie gevoetbald worden. Van Leeuwen weet hoe het moet: in 2019 promoveerde hij met FC Twente weer naar de Eredivisie.