Telstar ziet verdediger naar Noorwegen trekken

BUKO is de nieuwe hoofdsponsor en stadion naamgever van Telstar. FOTO : RON PICHEL

Telstar laat opnieuw zien dat het de ideale etalage is voor spelers. De Witte Leeuwen zien namelijk Shayne Pattynama vertrekken naar de Noorse subtopper Viking FK. Op 1 april gaat de transfermarkt in Noorwegen open en maakt de 22-jarige Pattynama de overstap.

Trainer Andries Jonker op de website van Telstar. “Als je bedenkt dat Shayne in zijn eerste maanden bij Telstar niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde, en nu vertrekt als volwaardig basisspeler naar een topclub in Noorwegen, dan maakt mij dit erg trots.” Vertelt Jonker. “We maken er bij Telstar geen geheim van dat we vaak een springplank zijn voor jonge talenten. Ook deze stap die Shayne maakt is daar weer een voorbeeld van. (..) Ja, het is absoluut een gemis, maar ik heb vertrouwen in de vervangers van Shayne.”

Telstar pikte de verdediger in 2019 op bij de beloften van FC Utrecht. Na twaalf wedstrijden in het seizoen 2019-2020 maakte hij zijn debuut. Daarna was hij niet meer weg te denken in het elftal van Telstar. Hij kwam tot 47 duels. Dat leidde tot 5 goals en 5 assists. Nu trekt hij naar Viking uit Stavanger. Pattynama had bij Telstar nog een contract tot het einde van het seizoen. De verwachting is dat Telstar een bescheiden transfersom ontvangt, of in de toekomst meedeelt bij een transfer.

In de afgelopen transferperiode maakte verdediger Benaissa Benamar al de fraaie overstap van Telstar naar FC Utrecht. Mogelijk wordt Roscello Vlijter straks de volgende speler die vanaf Telstar de stap maakt naar een grotere club. Hij werd opgeroepen voor de komende WK-kwalificatiereeks van Suriname.