Tim Breukers zegt profvoetbal vaarwel

Nog een paar wedstrijden en de loopbaan van Tim Breukers zit erop. Het clubicoon van Heracles Almelo vindt het wel welletjes geweest. Met 272 duels in de Eredivisie is hij de recordhouder van Heracles.

De 33-jarige Breukers speelde van 2007 tot 2012 in Almelo. Na een kort uitstapje bij FC Twente keerde hij in 2015 weer terug om Almelo nooit meer te verlaten. De verdediger vond het een moeilijke keuze. Breukers op de website van Heracles: “Die keuze was niet eenvoudig. Maar na meerdere gesprekken en slapeloze nachten heb ik in overleg met de clubleiding toch besloten te stoppen. Daarbij heb ik alles tegen elkaar afgewogen, ook de fysieke ongemakken die vaker opspelen. Ik had nog een jaar door kunnen gaan, maar daar stond ik niet voor de volle honderd procent achter. Dan kan ik het tegenover de club en supporters niet maken om toch door te gaan, zo zit ik niet in elkaar. Daarom heb ik dit besluit genomen, hoe moeilijk dat ook was.”

“Ik heb bij deze club een prachtige tijd gehad”, gaat Breukers verder. “En met trots kan ik straks terugkijken op een mooie carrière. Maar voordat het einde definitief daar is, wil ik met de ploeg het seizoen goed afsluiten.”

“We hebben de afgelopen periode meerdere keren met elkaar om tafel gezeten”, aldus technisch directeur Tim Gilissen over de gesprekken met Breukers. “Daarin kwam steeds nadrukkelijker naar voren dat Tim begon te denken aan een leven na het voetbal. Dat is een moedige stap die wij natuurlijk respecteren.”

Gilissen: “Tim is met zijn persoonlijkheid en winnaarsmentaliteit een belangrijke schakel geweest voor het team in zijn jaren bij Heracles Almelo. Hij heeft enorm veel betekend voor de club. We willen hem daarom ook ondersteunen in het starten van een maatschappelijke carrière. Zoals eerder uitgesproken staat die deur voor hem open. Niet alleen vanwege zijn staat van dienst, maar ook en vooral vanwege zijn karakter en instelling. Na de zomer gaat Tim hier binnen onze organisatie actief mee aan de slag.”