Tomasson voedt geruchten over SC Heerenveen

Jon Dahl Tomasson heeft de clubleiding van de Zweedse topclub Malmö FF laten weten dat hij vertrekt. Het betekent een einde aan een succesvolle tweejarige samenwerking. Tomasson werd bij de club twee keer kampioen van Zweden. Dat voedt de geruchten over een mogelijke aanstelling bij SC Heerenveen.

De 45-jarige Tomasson begon zijn trainersloopbaan in Nederland. Aanvankelijk was de oud-speler van onder andere Feyenoord en AC Milan assistent-trainer bij Excelsior. Later stond hij in Kralingen op eigen benen. Tomasson maakte indruk maar koos in zijn debuutjaar direct al voor een gevoelige overstap naar Roda JC. De voormalig Deens international hield het in het Parkstad Limburg Stadion maar een seizoenshelft vol. Na een seizoen als assistent-trainer bij Vitesse volgde een rol als assistent-bondscoach van Denemarken.

Op 10 januari 2020 werd Tomasson aangesteld bij de Zweedse topclub Malmö FF. Daar maakte Tomasson indruk. Niet alleen vanwege de twee titels. Ook omdat hij spelers als verdediger Anel Ahmedhodzic doorontwikkelde. Bij FC Emmen pikte hij vorig jaar nog Sergio Peña op. Ook in Europa was de club actief.  Dit jaar kwam Malmö FF namelijk uit in de groepsfase van de Champions League. Hierin waren Juventus, Chelsea en Zenit St. Petersburg veel te sterk.

Tomasson wordt al langer in verband gebracht met een dienstverband bij SC Heerenveen, de club waar hij eerder ook als speler actief was. Johnny Jansen heeft met SC Heerenveen niet de volgende stap kunnen zetten. SC Heerenveen staat tiende in de Eredivisie en er is onvoldoende kapitaal op het veld. De clubleiding weet dat Jansen nog een contract heeft tot het einde van het seizoen.  Tomasson is in ieder geval nu al beschikbaar.