TOP Oss gaat op zoek naar nieuwe trainer

TOP Oss gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige trainer, Klaas Wels, heeft te horen gekregen dat zijn aflopende verbintenis hoogstwaarschijnlijk niet verlengd zal worden. De nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie is toe aan een nieuw gezicht.

Wels is al sinds 2008 aan TOP Oss verbonden. Aanvankelijk als stagiair. Twee jaar later toen de club afdaalde naar de Topklasse werd hij assistent-trainer van Dirk Heesen. En Wels bleef ook assistent toen Heesen vertrok. Sinds 2017 staat de Brabantse oefenmeester zelf voor de groep. Wels: “Sindsdien ben ik één van de langstzittende trainers uit de clubgeschiedenis. TOP heeft mij veel geboden, en ik denk dat ik de club ook veel heb teruggegeven.”

De 47-jarige oefenmeester is duidelijk in gesprek met het Brabants Dagblad: “Peter [Bijvelds, algemeen directeur van TOP Oss] heeft laten weten zijn definitieve beslissing pas in april te nemen. Maar dat, zoals hij er nu instaat, hij niet gaat verlengen.”

Directeur Peter Bijvelds: “Na de nodige successen is dat moment nu aangebroken. De club is denk ik toe aan een verfrissing. Onze club is ontegenzeg­ge­lijk op een hoger niveau gekomen in de laatste jaren. Daar heeft Klaas zijn bijdrage aan geleverd, onder meer met het beste seizoen in de geschiede­nis van de club.”

De directeur van TOP Oss doelt daarmee op het seizoen seizoen 2018-2019. In dat jaar eindigde TOP Oss op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dat leidde tot de playoffs waar TOP Oss het tot de halve finales schopte. En dat is bijzonder voor een club met één van de kleinste begrotingen in de competitie. Wels: “Ik heb in de vier-en-een-half jaar dat ik hoofdtrainer van TOP Oss ben altijd voor de winst willen spelen. Of dat in de Grolsch Veste voor 25.000 man was, of nu voor lege tribunes, dat maakt niet uit. Ik wil altijd winnen.”