Topscorer Eredivisie trekt naar tweede niveau Spanje

Credits; Fox Sports

In het afgebroken seizoen 2019/2020 kroonde hij zich nog tot topscorer van de Eredivisie. De aanvaller verruilde Heracles Almelo voor een miljoenen bedrag voor Racing Genk. Ook maakte hij zijn debuut voor het nationale team van Nigeria. Komend seizoen is Cyriel Dessers echter actief op het tweede niveau van Spanje.

Na een teleurstellend seizoen en het aanblijven van topscorer Paul Onuachu zoekt Dessers zijn uitdaging elders. Dessers had dit seizoen pas één basisplaats in de eerste vijf duels in de Jupiler Pro League. Ook kwam hij twee keer als invaller binnen de lijnen. CD Leganés gaat de aanvaller voor een seizoen huren van Genk. Ook heeft CD Leganés volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws een optie tot koop van 4 miljoen euro bedongen.

Vorig seizoen streed Leganés lange tijd om promotie. In de playoffs bleek de uiteindelijke promovendus Rayo Vallecano over twee duels te sterk. Dit seizoen is Leganés in de Segunda Division niet al te goed begonnen. Het staat na drie duels op een negentiende plaats. Het kan de doelpunten van de 26-jarige Dessers dan ook goed gebruiken. Dessers heeft in Genk nog een contract tot de zomer van 2024.

Update 19.30 uur. Een opvallende plotwending. Opeens heeft Feyenoord zich voor Dessers gemeld en lijkt die club in poleposition te zijn gekomen. Dat meldt het doorgaans zeer betrouwbare Twitter account Feyenoord Transfermarkt. Feyenoord had haar zinnen op de laatste dag van de transfermarkt gezet op Mbwana Samatta (28) van Fenerbahce maar de aanvaller kiest voor een tweede avontuur in de Belgische competitie.