Tottenham Hotspur schakelt Feyenoord plaaggeest uit

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Tottenham Hotspur is de eerste club die zich heeft geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De ploeg van José Mourinho was opnieuw veel te sterk voor het Oostenrijkse Wolfsberger AC, dat in de groepsfase Feyenoord wist te verrassen.

Na de 1-4 zege in Oostenrijk won Tottenham Hotspur vandaag op eigen veld met 4-0. Dele Alli liet eindelijk weer eens een teken van leven zien. De Engels international is bij de Spurs geen vaste waarde meer. Vandaag opende de aanvallende middenvelder de score. Dat deed hij in de eerste helft op een fraaie wijze met een omhaal. In de tweede helft gaf hij de assists op de goals van Carlos Vinícius en invaller Gareth Bale. De Welshman was ingevallen voor Steven Bergwijn. Vlak voor tijd bepaalde Carlos Vinícius  met zijn tweede goal de eindstand op 4-0.

De uitschakeling van Wolfsberger is ook goed nieuws voor het Nederlands voetbal. In de coëfficiënten polonaise lijkt Nederland niet meer te hoeven vrezen voor Oostenrijk. Ook Red Bull Salzburg lijkt niet veel punten meer te gaan halen. Morgen moeten ze in Spanje tegen Villarreal een 0-2 thuisnederlaag ongedaan maken. Nederland heeft morgen met Ajax en PSV nog twee ijzers in het vuur. Ajax verdedigt op eigen veld een 1-2 zege op Lille, terwijl PSV in Eindhoven een 4-2 nederlaag tegen Olympiakos moet goed maken.

Overigens is de overwinning van Tottenham Hotspur ook goed nieuws voor FIFA 21 gamers. De Europa League Road to the Final card van favoriet Moussa Sissoko krijgt namelijk een upgrade van 84 naar 86. Bij elke volgende ronde gaat hij in FIFA Ultimate Team +1 in rating omhoog.